BC Dynamo te sterk voor BC Gronsveld

Afgelopen zondag speelde het eerste jeugdteam van BC Dynamo de uitwedstrijd tegen BC Gronsveld. Al om kwart voor acht was het team compleet en begon de lange reis naar het zuiden. De wedstrijd werd gespeeld in de hal van Berg en Terblijt waar na de gebruikelijke warming-up eerst de dubbelwedstrijden werden gespeeld.

Als eerste kwamen Dylan Alers en Julius van der Poel inactie. De eerste set werd snel gespeeld maar door onnodige fouten van BC Dynamo bij met name de service werd het toch nog spannend. Gelukkig was er op de training geoefend op dubbeltactiek waardoor de eerste set uiteindelijk gewonnen werd met 21-18. De tweede set leverde geen problemen meer op en het eerste punt was al snel een feit. De tweede dubbel werd gespeeld door Deejay Leenders en Tim van den Essen. Op routine werd eenvoudig gewonnen van een op papier toch sterke tegenstander.

IMG_0884

In de singles kwam de kwaliteit van BC Dynamo pas goed tot haar recht. Alle vier de singles werden gewonnen met de opmerking dat Deejay Leenders in de tweede set het wel heel eenvoudig kreeg. Door een prachtige dropshot van Deejay moest zijn tegenstander zich zodanig draaien dat hij ten val kwam en geblesseerd moest opgeven.

De mix-dubbels waren daarna een formaliteit. Hoewel? In de partij van Deejay met Dylan kwam in de tweede set de score op 20 – 18 voor Gronsveld. Met slechts één punt te gaan zou dit een mogelijke derde set kunnen betekenen. Dylan Alers had dit goed in de gaten en met twee snoeiharde smashes wist hij de stand gelijk te trekken: 20 – 20! Dat betekende een verlenging die pas gewonnen is als er een verschil van tweepunten is ontstaan. De eerste service van Deejay leverde meteen een punt op en Dylan kon gelukkig de wedstrijd beslissen met een prachtige backhand.

Dynamo staat nu met nog één wedstrijd te gaan op de tweede plek. Aanstaande zaterdag is de thuiswedstrijd tegen koploper Echt. Bij winst van Dynamo in deze wedstrijd is het team dan ook meteen kampioen. De wedstrijd begint om 11.30 uur in Sportcentrum Swalmen en is open voor publiek vanaf 11.15 uur. Entree gratis!