Druk weekend bij badmintonclub Dynamo

Badmintonclub Dynamo in Swalmen is een actieve club en dat blijkt wel uit het aantal activiteiten dat georganiseerd wordt. Afgelopen weekend stonden er weer twee op de planning: een uitwisseling met Badmintonvrunj Remunj en het jaarlijkse Kind-oudertoernooi.

Vrijdag hadden we de Badmintonvrunj op bezoek voor een uitwisseling. Hier werd al een tijdje naar uitgekeken en dat zag je terug in de zeer hoge opkomst. Het was erg druk in de sporthal waardoor niet iedereen tegelijk kon spelen, maar de sportiviteit was er niet minder om. Na twee uur intensief gesport te hebben werd er nog gezellig nagetafeld en de intentie uitgesproken om dit nog eens te herhalen.

winnaars2016-websiteZaterdag werd het jaarlijkse Kind-oudertoernooi gespeeld. Maar liefst zestien teams streden om de felbegeerde bekers en medailles. Iedereen zette zijn beste beentje voor en dat resulteerde in leuke wedstrijden. ’s Morgens werden de voorrondes gespeeld en na een korte middagpauze werd gestart met de finalerondes.

Om de derde plaats streden Paul en Rianne Alers tegen Kirsten Wierts en haar vader. Aangemoedigd door familie werd er gestreden om het brons en na een spannende wedstrijd waren het Paul en Rianne die daarmee naar huis gingen.

Voor de eerste en tweede plaats speelden Sjors Sillen met vader Jack en Fenne Geraedts met moeder Noëlle. In deze zinderende finale waren de verschillen tussen beide teams miniem en ging het gelijk op wat resulteerde in een bloedstollende driesetter. Uiteindelijk waren het Sjors en Jack die aan het langste eind trokken en met het goud naar huis gingen.