Jeugd BC Dynamo grijpt naast titel

Afgelopen zaterdag werd door de jeugd van BC Dynamo de beslissingswedstrijd gespeeld in Sportcentrum Swalmen. Koploper BC ’t Roat uit Echt kwam op bezoek. Bij een 6-2 winst van BC Dynamo lag de titel voor het grijpen. BC ’t Roat wist dat ze aan een 5-3 nederlaag nog genoeg zouden hebben. Het zouden acht slopende wedstrijden worden!

De dubbelwedstrijden werden als eerste gespeeld. Bij de heren gingen Julius van der Poel en Dylan Alers goed van start. De eerste set werd gewonnen waarna de tweede set meer vuurwerk leverde. ’t Roat begreep dat hier zomaar een heel seizoen verloren kon worden en de spelers schakelden een tandje bij. De tweede set was voor ’t Roat en er was meteen een beslissende derde set nodig. Vol goede moed probeerde Julius en Dylan de set naar zich toe te trekken maat het spel was helaas kwalitatief uitermate teleurstellend. Veel opslagen gingen meteen in het net of waren uit waardoor ’t Roat deze eerste wedstrijd wist te winnen. Bij de dames dubbel speelden Filomijn van der Poel en Tim van den Essen een kansloze wedstrijd. De dames van ’t Roat waren goed getraind en het werd dan ook eenvoudig een verliespartij voor Dynamo.

foto_24012015

De enkelspelen moesten nu de redding brengen. Met reeds twee verloren wedstrijden stond BC Dynamo voor de welhaast onmogelijke opgave om alle 6 resterende partijen te winnen. Al snel bleek dat het kampioenschap net een tree te hoog lag. Zowel Julius als Filomijn van der Poel verloren hun enkelspel. Er resteerde nu slechts nog één opdracht en dat was de eer voor BC Dynamo te winnen. Deze opdracht was voor Dylan Alers de kans om zich te revancheren. Met een mooie driesetter wist hij de wedstrijd naar zich toe te trekken. De laatste enkelwedstrijd was voor Deejay Leenders en dat was meteen de beste wedstrijd van de dag. Deejay trof een zware tegenstander waarbij hij alles uit de kast moest halen om gelijk op te blijven gaan. Door zijn opdracht goed uit te voeren, hoog achterin en dan smashen op de open zijde, wist hij gelijk op te gaan. Het in grote getale aanwezige publiek zag Deejay de eerste set verliezen maar de tweede prachtig winnen! Met een duidelijk vermoeid ogende tegenstander probeerde hij de derde set naar zich toe te trekken. Helaas ontbrak het hem net aan een beetje geluk waardoor in de slotfase ook deze wedstrijd naar BC ’t Roat ging. De laatste twee wedstrijden waren nu nog enkel een formaliteit. Ook deze werden gewonnen door ’t Roat waarna ze trots de felicitaties van BC Dynamo in ontvangst mochten nemen.