Vereniging

Geschiedenis

Badmintonclub Dynamo Swalmen zorgt al meer dan 20 jaar voor sportiviteit in Swalmen. De vereniging werd opgericht door fanatieke badmintonners, maar sinds het begin staat het plezier in de sport voorop. Dat is precies de reden waarom iedereen zich meteen bij onze vereniging thuis voelt.

Zes jaar na de oprichting startte de club met een jeugdafdeling welke tot op de dag van vandaag bloeiende is. In het seizoen 2011-2012 is het eerste jeugdteam gevormd dat in de regiocompetitie speelt. Vanaf 2014 speelt BC Dynamo na jaren afwezigheid ook weer met een team in de Midden-Limburgse recreantencompetitie.

De badmintonclub

Bij onze vereniging vinden we het sportieve gedeelte heel belangrijk, maar het plezier staat altijd voorop! Badminton is bij BC Dynamo een sport voor iedereen. Er wordt bij ons dan ook gesport door jong en oud.

Volwassenen spelen twee avonden in de week middels een digitaal naamkaartensysteem. Op dinsdag van 19.30 uur tot 21.30 uur en op vrijdag van 20.00 uur tot 22.00 uur .

De jeugdtraining is bedoeld voor kinderen tot en met 18 jaar, waar zij onder leiding van de trainers elke week op zaterdag van 10.00 uur tot 11.30 uur trainen. Competitiespelers trainen ook nog op dinsdag van 18.30 tot 19.30 uur. Indien jeugd de geschikte leeftijd bereikt kunnen zij meespelen bij de volwassenen.

Zowel de volwassenen als de jeugd sporten het gehele jaar door met uitzondering van een aantal weken gedurende de zomerperiode. Daarnaast vervallen jeugdtrainingen die in vakanties vallen, waarna op de laatste zaterdag van de vakantie weer de eerste training plaatsvindt.