Clubnieuws

Succesvol Bakkerij Timmermans BlindBadmintonToernooi

Afgelopen vrijdag werd bij badmintonclub Dynamo Swalmen het jaarlijkse Bakkerij Timmermans BlindBadmintonToernooi (BTBBT) georganiseerd. Anders dan bij normaal badminton zie je de tegenstander niet én zie je de shuttle pas op het laatste moment aan komen vliegen. Dit zorgt natuurlijk voor de nodige hilariteit, maar het maakt de toch al snelle sport nog spannender. Men moet immers sneller reageren dan bij normaal badminton het geval is. 

Negen teams streden om de eer én het grootste stuk van de taart die volgt na afloop. Na twee uur zwoegen kwam de ontknoping en werd duidelijk dat de winnaars van vorig jaar hun titel prolongeerden. De eerste plaats ging weer naar Mark Ickenroth en Dennis van Houts. De tweede plaats naar Thijs en Mieke Bovendeerd en de derde plaats naar Bert Severijnen en Chrit Stakenborg. Na het toernooi volgde traditiegetrouw de heerlijke taart die ook dit jaar weer werd gesponsord door Bakkerij Timmermans!

Felle strijd bij clubkampioenschappen badmintonclub Dynamo

Bij BC Dynamo was het afgelopen zaterdag weer erg spannend. De jaarlijkse clubkampioenschappen voor de jeugd stonden op het programma en dat zorgt altijd voor veel spanning. En terecht, want een spannende dag was het zeker. 

Er waren veel deelnemers wat zorgde voor een groot aantal wedstrijden dat afgewerkt moest worden. In rap tempo volgden de wedstrijden elkaar op en haalden de spelers punten binnen. Na de slepende voorrondes volgde dan eindelijk de halve finales. Bij de meisjes won Denise Selder van Lizzie Impelmans en eindigde daarmee op de derde plaats. Bij de jongens won Josian van Efferen van Nima Ecija y Fernandez en won ook het brons.

clubkamp-2016-klein

De finale was zowel bij de meisjes als bij de jongens een waar spektakel. Kirsten Wierts speelde (met gebroken pols) in een zinderende finale tegen Anna van den Essen, maar moest het helaas toch tegen haar afleggen. Anna ging dus uiteindelijk bij de meisjes met het goud naar huis. Bij de jongens werd de finale gespeeld door Sjors Sillen en Simon Delissen. Deze adembenemende wedstrijd liep uit op een ware thriller waarbij de vermoeidheid bij beide spelers duidelijk van het gezicht af te lezen was. Het publiek was duidelijk onder de indruk van deze wedstrijd, waar Simon uiteindelijk toch wist te winnen en het goud in ontvangst mocht nemen.

Druk weekend bij badmintonclub Dynamo

Badmintonclub Dynamo in Swalmen is een actieve club en dat blijkt wel uit het aantal activiteiten dat georganiseerd wordt. Afgelopen weekend stonden er weer twee op de planning: een uitwisseling met Badmintonvrunj Remunj en het jaarlijkse Kind-oudertoernooi.

Vrijdag hadden we de Badmintonvrunj op bezoek voor een uitwisseling. Hier werd al een tijdje naar uitgekeken en dat zag je terug in de zeer hoge opkomst. Het was erg druk in de sporthal waardoor niet iedereen tegelijk kon spelen, maar de sportiviteit was er niet minder om. Na twee uur intensief gesport te hebben werd er nog gezellig nagetafeld en de intentie uitgesproken om dit nog eens te herhalen.

winnaars2016-websiteZaterdag werd het jaarlijkse Kind-oudertoernooi gespeeld. Maar liefst zestien teams streden om de felbegeerde bekers en medailles. Iedereen zette zijn beste beentje voor en dat resulteerde in leuke wedstrijden. ’s Morgens werden de voorrondes gespeeld en na een korte middagpauze werd gestart met de finalerondes.

Om de derde plaats streden Paul en Rianne Alers tegen Kirsten Wierts en haar vader. Aangemoedigd door familie werd er gestreden om het brons en na een spannende wedstrijd waren het Paul en Rianne die daarmee naar huis gingen.

Voor de eerste en tweede plaats speelden Sjors Sillen met vader Jack en Fenne Geraedts met moeder Noëlle. In deze zinderende finale waren de verschillen tussen beide teams miniem en ging het gelijk op wat resulteerde in een bloedstollende driesetter. Uiteindelijk waren het Sjors en Jack die aan het langste eind trokken en met het goud naar huis gingen.

Veel gefoetel bij Bakkerij Timmermans Blindbadmintontoernooi

Afgelopen vrijdag en zaterdag werd bij badmintonclub Dynamo Swalmen het jaarlijkse Bakkerij Timmermans BlindBadmintonToernooi, oftewel het BTBBT, georganiseerd. Middels een zwart zeil dat hoog opgehangen wordt zie je de tegenstander niet en zie je de shuttle pas het laatste moment aankomen.

blindbadminton

Dit zorgt natuurlijk voor de nodige hilariteit, maar het maakt de toch al snelle sport nog spannender. Men moet immers sneller reageren dan bij normaal badminton het geval is. Helaas is het bij deze opzet gemakkelijk om te foetelen, maar aan valsspelen valt natuurlijk geen eer te behalen.

Dit jaar ging bij de recreanten de eerste plaats naar Mark Ickenroth en Dennis van Houts, de gedeelde tweede plaats naar Dylan Alers/Rob Sanders en Chrit Stakenborg/Chris Rozema. Bij de jeugd wonnen Simon Delissen en Denzel Mackay en eindigden Sjors Sillen en Naud Koolen op de tweede plaats.

Na het toernooi volgt traditiegetrouw de heerlijke taart. Deze werd ook dit jaar weer gesponsord door Bakkerij Timmermans! Niemand kan deze taart laten staan, maar het grootste stuk was zoals altijd gereserveerd voor de winnaars.

Fit, fast en fun het nieuwe jaar in!

Maak je goede vernemen waar en ga fit, fast en fun het nieuwe jaar in. Badmintonclub Dynamo Swalmen organiseert op vrijdag 15 januari vanaf 20.00 uur een introductieavond. Iedereen die eens gratis en vrijblijvend wil sporten is van harte welkom. Je hoeft natuurlijk niet alleen te komen. Neem gezellig een vriend of vriendin mee!

Sporten bij BC Dynamo heeft veel voordelen. Je kunt bij ons twee keer per week sporten: op dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur en op vrijdag van 20.00 tot 22.00 uur. Wij spelen dan middels een rouleersysteem waardoor je iedereen snel leert kennen. Daarbij is badminton natuurlijk super gezond en worden er regelmatig professionele instructies gegeven zodat je snel op een leuk niveau kunt meespelen.

Het sociale aspect is bij onze vereniging ook erg belangrijk en er wordt dan ook regelmatig een leuke activiteit georganiseerd. Het mooiste van dit alles is nog wel dat je bij ons een heel seizoen kunt sporten voor maar € 85,-. De eerste maand sport je zelfs helemaal gratis! Trek dus je sportkleding aan en kom naar op onze introductieavond op vrijdag 15 januari in Sportcentrum Swalmen.

Voor meer informatie over onze vereniging kijk je op onze website www.bcdynamo.nl of volg je ons op www.facebook.com/bcdynamoswalmen. Je kunt ook eerst contact opnemen met Dennis van Houts op 0475-503609 of stuur een e-mail naar secretariaat@bcdynamo.nl.